dinsdag 5 maart 2013

Classic Express Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours toert langs de Nederlandse basisscholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek. Al meer dan 50.000 kinderen hebben genoten van een concert in de rijdende concertzaal.

Op maandag 25 februari 2013 gingen wij met alle kinderen van groep 5 naar de Classic Express bij
't Clockhuys in Haren. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen. Hier staat ook een vleugel.

Tijdens het concert luisterden we naar muziek en konden we praten met de muzikanten. Bovendien hebben de muzikanten ook samen met ons muziek gemaakt! De speciale compositie die we in de klas geoefend hadden, hebben wij in de Classic Express uitgevoerd.

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De kinderen betreden een lichte en rustige ruimte: het is nu tijd voor even iets heel anders, het is tijd voor mooie muziek. Met speciale lichten en videobeelden wordt de werking van de muziek versterkt. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.









Met de concerten in de Classic Express wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken voor klassieke muziek. Belangrijk daarbij is dat een concert in de Classic Express niet alleen komt. Het is de bedoeling dat de kinderen op een speelse manier worden voorbereid op hun bezoek aan de rijdende concertzaal. Na afloop van het concert zal er nog een terugblik plaatsvinden op alles wat de klas in de Classic Express heeft beleefd.

Regelmatig wordt er gekookt

Regelmatig wordt er door twee kinderen gekookt in de Apenrots. Samen koken de kinderen voor de rest van de groep. De voorbereidingen en het koken doen de kinderen zoveel mogelijk zelf.












Smullen maar!